logo

Hayatın İhtişamı Karşısında Evrimin Acizliği

“Allah’ın varlığı ve birliği de, Darwinci Evrimin büyük çoğunluğu yoruma dayanan iddiaları da “bilimsel” kriterler ile laboratuvara sokulup, kontrollü ve tekrarlanabilen deneylerle test edilemez. Allah’a inanıp imân eden birisi de, Darwinist Evrim’e inanan birisi de, kâinat kitabını okuyup yorumlayarak bir karara varmak mecburiyetindedir. Biyolojik âlemde Allah’ın isimlerinin tecellisi olarak gördüğüm muhteşem sanatlı güzellikler karşısında benim imânım artarken, aynı canlıları görüp, bunlar “tabiatın tesadüfen, kendi kendine ürettiği, gâyesiz ve hikmetsiz varlıklardır” diyen, hayalî bir şahsa karşı aklın ve ilmin verileriyle cevaplar üretmeye çalıştım. Kendimin de geçmişte yaşadıklarımı, bu çağda daha ağır olarak yaşayabilecek meraklı gençlerin zihninde, belki bazı hakikat tomurcuklarının yeşermesine vesile olabilirim diye yazdım.”

Paylas :

Açıklama

Böyle bir kitaba olan ihtiyaç, şu an hiç olmadığı kadar fazladır. Çünkü ne zaman, evrim konusu gündeme gelse, birçok bilim insanı ve eğitimci, hayatın menşei hakkındaki bütün temel tartışmaların uzun zaman önce sona erdiği intibaını vererek, sanki evrim ispatlanmış gibi bir hava estirmekteydiler. Hâlbuki 1200’den fazla bilim insanı Darwinizme olan itirazlarını imzaya açılan bir bildiriyle açıklamaktadırlar.

“Dissent from Darwin” isimli internet sitesinde bilim insanlarının imzaladığı listedeki “Hayatın karmaşıklığının açıklanması için kullanılan tabii seleksiyon ve tesadüfî mutasyon mekanizmalarının yeterlilikleri konusundaki iddialara şüpheyle yaklaşıyoruz. Darwinin teorisi için delillerin dikkatli bir şekilde incelenmesi desteklenmelidir.” ifadeleri, meselenin hiçbir zaman evrimcilerin iddia ettikleri gibi olmadığını göstermektedir. Türkiye’de de bu konu ile ilgili bilim insanlarının cesaretle ortaya çıkarak, akademik dürüstlük ve demokratik saygı içinde, kimseyi ideolojik suçlamalarla mahkûm etmeden sadece medenî ve insanî ölçülerle tartışmalar yapma zamanının geldiğini ümit ediyorum.

Prof. Dr. İrfan Yılmaz

24 Eylül 1953 tarihinde İzmir’de (Karşıyaka) doğdu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji-Botanik bölümünden mezun olmuştur. Hayata, canlılığa ve tabiattaki mükemmelliğe olan hayranlığı ile başlayan Allah (c.c.) arayışı, girdiği bölümde karşılaştığı yaratılış ve evrim ikilemi ile sürerken, girdiği akademik kariyer mücadelesi bu mevzuda derinleşme ihtiyacını hissettirmiş, yüksek lisansını bir kertenkele türünde, doktorasını ise amfibiler (kurbağalar) üzerinde sürdürdükten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sistematik Zooloji konusunda doçent olmuştur. Bugüne kadar yazdığı 500’ü aşkın makalesi Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Endonezya dillerindeki dergilerde neşredilmiş olup, Türkiye’deki akademik zulüm düzeni sebebiyle Türkçe olan makalelerinde 2022 yılına kadar birkaç mahlas isim kullanmak zorunda kalmıştır. Bütün himmetini Allah’ın yaratması ve tesadüfi , şuursuz bir evrimin hayatı ortaya çıkaramayacağı üzerinde örgüleyerek zooloji, botanik, tıp, jeoloji, mikrobiyoloji, anatomi, fizyoloji ve tı bb-ı nebevî konusunda makaleler yazan İrfan Yılmaz, 40 yıllık akademisyenlik hayatı boyunca genel zooloji, karşılaştırmalı anatomi, hayvan fizyolojisi, hayvan embriyolojisi, taksonomik zoolojinin prensip ve metotları, biyoloji tarihi, biyoloji felsefesi, ichthyoloji, ornitholoji, herpetoloji, ekonomik zooloji, osteolojiden seçme konular ve müzeoloji derslerini vermiştir. Mehtap ve STV televizyonlarında haftalık “Kâinat Kitabı” ve “Kur’an ve Bilim” programları yapmıştır. Prof. Dr. İrfan Yılmaz, evli ve dört çocuk babasıdır. Bazılarını birkaç arkadaşı ile birlikte kaleme aldığı eserleri:
  • Alternatif Biyolojiye Doğru: Canlılar Dünyasına Farklı Bir Bakış
  • Yeni Bir Bakış Açısıyla İlim ve Din
  • Hayvanların Dilinden
  • Hayvanlar Konuşuyor
  • Evrim Bilim mi İdeoloji mi? (Beş dile çevrilmiştir)
  • 110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması
  • Yitik Hazinenin Kâşifi: Fuat Sezgin
  • Çevre Eğitiminde Temel Kavramlar
  • Okul Öncesi Çevre Eğitimi
  • Ornitholoji Dersleri
  • Türkiye Amfibileri
  • Taksonomik Zooloji’nin Prensip ve Metodları

Email

Ek bilgi

Sayfa

9781682366882

ISBN

9781682366882

Baskı Tarihi

381

Satın Al

E Kitap:

Apple Books Google Books